Cap de setmana trepidant pels Primers Equips del SantCu, amb un doble enfrontament amb rivals comarcals. El del Masculí, de fet, servirà també per tancar la primera volta de la competició oficial.

El SantCu Masculí visita, dissabte a les 17h, al Castellar del Vallès. Un duel que pot marcar un punt d’inflexió en el camí de l’equip d’Eric Chalamanch en aquest grup 2 de Primera Catalana tan igualat i competit. Els vermell-i-negres arriben a la cita després de vèncer amb contundència l’Artesa de Segre, i de tancar el 2023 amb la primera victòria a domicili de la temporada a camp de l’Alguaire. Al davant, però, hi tindrà un autèntic ós d’equip.

Els vallesans han fet del Municipal un fortí, on han guanyat 5 dels 6 partits que hi han disputat, amb només una derrota en tot el curs. A més, son considerats un dels conjunts amb millor estil de joc, que els va valer l’ascens de Segona a Primera Catalana la temporada anterior.

Mantenir el nivell de joc
Com afrontar aquest desplaçament a camp del Castellar? ‘Chala’ ho té clar: “amb un equip molt mentalitzat en mantenir el nivell de joc i confiança de les darreres setmanes”. L’entrenador és conscient que s’enfronta a “un rival molt fort, especialment com a local, i que practica un bon futbol“. Per això, si el SantCu vol endur-se els tres punts al sarró, caldrà “mostrar la millor versió de l’equip, saber patir sense pilota i aprofitar les ocasions de gol que tinguem. Estem en un bon moment i molt units”.

El partit contra el Castellar serà el primer de dos desplaçaments consecutius. El SantCu Masculí arriba al cap de setmana 8è a la taula amb 19 punts, mentre els vallesans ocupen la 5ª posició amb 22 punts.


El SantCu Femení rep, diumenge a les 16h, el Cerdanyola a la ZEM Jaume Tubau. Serà el primer partit oficial de 2024 per a les santcugatenques, després de descansar la setmana anterior per organització del calendari.

Les de Rubén Hurtado reben un rival que està immediatament per sobre a la classificació, i que d’endur-se els tres punts avançaria a la taula. Serà el debut com a local de l’entrenador vermell-i-negre, després de fer-se càrrec de l’equip en ple Pont de la Puríssima i d’haver disputat només un partit de lliga, i de fer-ho a domicili.

Mostrar la identitat
Per aquest partit, Rubén creu que les jugadores arriben “en bona línia de treball, millorant dia a dia i agafant els conceptes que vol inculcar-les el cos tècnic”. Avisa, però, que “diumenge es veurà part de l’equip que volem ser, però no encara tot el que podem aconseguir”. Tot i això, confiar treure suc d’un partit on s’enfrontaran a un “rival molt complicat, amb molta mobilitat i que pressiona molt alt”. Per fer-ho, el SantCu haurà de “tenir la pilota, tenir personalitat i defensar la seva idea de futbol amb un bon punt d’esforç físic”.

El SantCu Femení arriba a la jornada en 6ª posició a Preferent Femenina amb 24 punts, mentre el Cerdanyola és el 5è classificat amb 26 punts.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat