Punt i final a la temporada 2023-24 del Primer Equip Masculí amb un partit a la ZEM Jaume Tubau que va servir per celebrar la 6ª posició final a Primera Catalana, però sobretot per retre homenatge a alguns dels centenars i centenars de jugadors que, en un moment o altre de la nostra història, han defensat la vermell-i-negra. Per la seva part, el Primer Equip Femení va perdre a casa en un partit on les baixes eren molt nombroses.

El Masculí va empatar 0 – 0 contra el Castellar en el ‘Last Dance’ de la temporada. Un partit on es va notar que cap dels dos equips tenia necessitat de punts, i que va estar dominat per la igualtat i el respecte entre tots dos rivals. Però, més enllà del resultat, l’últim dissabte de partit al Tubau va servir per fer una festa 100% #MadeInSantCu. Abans del xiulet inicial, van saltar al camp 10 ex-jugadors que, en un moment o altre dels més de 100 anys d’història de l’entitat, van vestir la samarreta del Sant Cugat F.C. en vàries temporades. Benet Creus, Francesc Ruiz, Júlio Sánches, Ramon Ruiz, Joan López, Pere Codó, Miquel Rams, Guillermo Rams, Ton Pou i Fermín Bibián van rebre un més que merescut aplaudiment de la graderia quan van trepitjar la gespa i fer-se la foto amb els seus successors vermell-i-negres.

Homenatge als veterans del Sant Cugat F.C. // Aina Villares

I una vegada acabat el partit, temps també per acomiadar alguns dels futbolistes que pengen les botes o els guants, com el porter Guillem Nadal, que després de 4 temporades defensant la porteria del Primer Equip (i molts més anys al futbol base santcugatenc) abandona la pràctica del futbol.

Guillem Nadal, mantejat pels seus companys // Aina Villares

Amb aquest darrer empat, el SantCu Masculí tanca l’any en una més que meritòria 6ª posició amb 44 punts. Els d’Eric Chalamanch tanquen una temporada on s’han aconseguit 12 Victòries, 8 Empats i 10 Derrotes, 46 gols a favor i 31 en contra (quart equip menys golejat). És el rècord històric de puntuació de l’entitat a la categoria, i posa els ciments de l’objectiu que persegueix el club per la propera temporada: l’ascens a Lliga Elit.

Classificació final del g2 de Primera Catalana // FCF.cat

El Sant Cugat F.C. aprofita per felicitar la U.D. San Mauro pel campionat de Lliga i l’ascens a Lliga Elit, i desitja molta sort a Martinenc i Sant Joan de Montcada en el ‘play-off’ d’ascens. A la vegada, envia una abraçada a Unificació Llefià, Joanenc, Tàrrega i Alguaire, després de confirmar-se el seu descens a Segona Catalana.


El SantCu Femení va caure per 1 – 3 davant el Porqueres en un partit on el marcador final no reflecteix ni de bon tros el domini del joc que vam tenir.

Les de Rubén Hurtado van gaudir de nombroses ocasions per fer més gols i endur-se els tres punts davant unes rivals que van demostrar més efectivitat de cara a porteria, allargant la cursa amb el Levante las Planas ‘B’ per aconseguir el títol de Lliga de Preferent.

Berta Ruano, en una acció de partit vs Martinenc // Sant Cugat F.C.

El matx es va posar costa amunt ben aviat, amb dos gols matiners visitants. El primer és una centrada que s’enverina i entra per l’escaire de Houda, i el segon una bona combinació dins la nostra àrea que acaba amb el 0 – 2. L’equip, lluny de rendir-se, va tenir ocasions per triar i remenar, però fins al 73′ no hi hauria premi de la mà d’Elena Benítez. I quan havíem tancat al seu camp al Porqueres, una errada en sortida de pilota posava en safata de plata a la davantera visitant l’1 – 3 final.

Ara, el SantCu Femení manté la 5ª posició amb 51 punts. El proper cap de setmana, jornada de descans per afrontar les dues últimes jornades i certificar un nou Top-5 a Preferent.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat