Cap de setmana de reptes pels Primers Equips del Sant Cugat F.C. en dos enfrontaments amb rivals directes en la lluita per les posicions de la part alta de la classificació. Dos partits que marcaran en bona part la dinàmica dels conjunts vermell-i-negres en aquest tram final de lliga.

El Masculí rep dissabte, a les 17:30h, a la Pirinaica. Els del Bages ocupen la 4ª posició del grup 2 de Primera Catalana, però visitaran la ZEM Jaume Tubau amb un repte majúscul: arrodonir una volta sencera (15 partits) sense conèixer la derrota. De fet, l’últim equip que va aconseguir vèncer la ‘Piri’ va ser, precisament, el SantCu. Ho va fer superant-los a la jornada 10 per 0 – 2.

Celebració de gol en un partit vs U.E. Sants // Sant Cugat F.C.

Els visitants arriben a la cita lluny d’atrapar els tres primers classificats (11 punts de distància), però voldran esgotar les opcions fins al final. Al davant, un Sant Cugat en dinàmica ascendent, que gaudeix per fi del futbol i que acumula 4 victòries en els darrers 5 partits. A més, els vermell-i-negres disputaran dos partits consecutius a casa (Pirinaica i Unificació Llefià), amb la intenció de sumar els tres punts totes dues jornades.

Entrar de pet a la lluita pel Top5
De cara a la cita amb la ‘Piri’ el tècnic Eric Chalamanch destaca precisament que l’equip “té moltes ganes de tornar a guanyar al Tubau, on portem una temporada millorable, i la intenció és revertir aquesta dinàmica”. De fet, ‘Chala’ és ambiciós i assegura que “volem presentar candidatura per ser un dels equips que lluiti per les primeres places de la classificació”.

Per aconseguir-ho, la primera passa és derrotar una Pirinaica que el Míster considera “el conjunt més en forma de la lliga, que arribarà motivadíssim a la cita i amb set de venjança”. ‘Chala’ en destaca “la capacitat de pressionar alt que tenen, i el sacrifici defensiu que apliquen quan no tenen el domini del joc”. Ara bé, el Míster assegura que el SantCu arriba amb “un nivell de confiança molt alt, amb una identitat de joc cada vegada més marcada i en un molt bon moment de joc”. Això s’ha traduït en resultats, com reconeix ‘Chala’, i en “la possibilitat de dominar molt més els partits amb pilota i saber patir en defensa quan toca”.

El SantCu Masculí és 8è a la classificació amb 33 punts, mentre la Pirinaica ocupa la 4ª plaça amb 39 punts.


El Femení visita, diumenge a les 17h, el Municipal de Mataró en un partit entre rivals absolutament directes. Mataronines i santcugatenques empaten a punts (43) a la 4ª i 5ª posició de Preferent, i tots dos conjunts volen mantenir-se en aquesta posició de privilegi que, per molt que no serveixi per assolir l’ascens, sí que dóna prestigi i permet ser un lloc atractiu per a qualsevol jugadora que vulgui competir per tot de cara la propera temporada.

Serà un partit de dinàmiques contraposades. Mentre les locals només han aconseguit dues victòries en els darrers set partits, les vermell-i-negres arriben a la cita havent sumat 13 dels últims 15 punts. I l’objectiu no serà altre que dormir diumenge amb els tres punts a la butxaca, havent escalat una posició a la taula i, de pas, venjar-se (esportivament) de la derrota 1 – 3 de la primera volta al Tubau.

Eli Romero, en una acció de partit vs Martinenc // Sant Cugat F.C.

Entendre els moments de partit
Per afrontar aquest duel directe a la capital del Maresme, Rubén Hurtado creu que “cal paciència a l’hora d’atacar, evitar ser massa verticals i saber atacar els espais més febles de les rivals”. Per això, serà determinant saber “llegir” el partit, “estar concentrades en tot moment i evitar qualsevol relaxació”. Pel que fa a les dinàmiques d’un i altre equip, Rubén preveu que, si una cosa pot decantar la balança, és la “il·lusió que li posin les jugadores”. Això i minimitzar les virtuts del Mataró, que pel tècnic passen per “l’eix central de la formació, i en la pilota aturada a nivell ofensiu”.

El SantCu Femení és 5è a la taula amb 43 punts, mentre el Mataró ocupa la 4ª posició amb, també, 43 punts.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat