Ara sí que sí, el Primer Equip Femení debuta oficialment a Preferent. Serà dissabte, a les 19h, a domicili contra el Girona. 

Tret de sortida definitiu a la competició oficial en aquesta temporada 2023-24 apassionant i plena de reptes. Després que el partit inicial contra la Fundació Futbol Badalona quedés ajornat (es disputarà dimecres 20, a les 21h, a la ZEM Jaume Tubau), el duel contra les gironines no serà a Montilivi com la temporada anterior, sinó a la ciutat esportiva del club. Tanmateix, l’objectiu serà el mateix: aconseguir els tres punts.

Les santcugatenques afronten un curs amb un projecte renovat. La capitana de la nau serà Juli Garcia, que posarà tots els seus coneixements i experiència al futbol femení al servei del club per lluitar amb ungles i dents per l’ascens.

Fins a 8 incorporacions i 13 jugadores que han renovat el seu compromís amb el SantCu conformaran una plantilla feta per aspirar a tot en aquest any revolucionari pel Sant Cugat i per la ciutat. Entre elles, alguns noms destacats com ‘Eli’ Romero, Laura Sesé, Lu Cirami o Marta Feliu. Futbolistes que van tenir un paper més que destacat l’any passat i que enguany voldran treure’s de sobre l’espina que se’ls hi va quedar clavada.

Juli Garcia, convençuda de l’èxit
En declaracions als mitjans del club, la nova entrenadora del Femení assegura que està “amb moltes ganes de començar una temporada on l’objectiu és clar: l’ascens de categoria“. Juli explica que està “molt contenta de com s’està adaptant l’equip als conceptes del model de joc”, i que constantment les jugadores demanen pulir aspectes col·lectius i individuals. Això, diu l’entrenadora, fa que “les sensacions siguin molt positives”. Ara bé, fins d’aquí unes setmanes no es veurà realment el potencial de l’equip. I és que com explica la ‘Míster’, ha estat una pretemporada atípica i curta, per això el marge de millora encara és gran.

Juli Garcia, donant instruccions durant els Històrics // @THistorics

I quins han de ser els principals punts forts de l’equip? Dominar el joc, tenir la pilota i “sotmetre les rivals” a camp contrari. Ser productives en atac i aconseguir “tenir màxima efectivitat de cara porteria” seran claus, diu Juli Garcia, per estar al capdamunt de la classificació. Sense oblidar l’aspecte defensiu -“convertir el SantCu en un equip difícil de batre i incòmode d’enfrontar”- ni la pilota aturada, un aspecte que “cada vegada és més important en el futbol femení”.

Crida a l’afició
Aconseguir que la ZEM Jaume Tubau s’ompli per gaudir dels partits del Femení és un dels principals reptes d’aquest any del Sant Cugat F.C. Per aconseguir-ho, l’entrenadora de les vermell-i-negres explica que “practicarem un futbol atractiu, ofensiu, intens i divertit. Volem fer gaudir els espectadors”. I és que és de sobres conegut que quan les graderies del Tubau s’omplen de la família santcugatenca, és molt difícil que s’escapin punts com a local.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat