Cara i creu aquest cap de setmana pels Primers Equips del Sant Cugat.

Dissabte, el Masculí guanyava 0 – 2 al Balaguer en la primera victòria a domicili després de 5 mesos. La visita dels d’Oriol Alcázar a terres lleidatanes va donar uns fruits més que necessaris per afrontar les últimes cinc finals de la Primera Catalana.

El partit no podia començar de millor manera. Al minut 4′, una internada per banda dreta de Martí Garcia (quina temporada que està signant el ‘6’ vermell-i-negre) acabava amb centrada al punt de penal per l’arribada de Guillem Benet. El mitja punta, amb un sol control orientat, descol·locava defensor i porter i amb una forta canonada feia pujar el 0 – 1 al marcador. Amb l’avantatge parcial, el SantCu aconseguia frenar l’empenta dels locals, necessitats de sumar tant sí com no per allunyar-se del descens. Abans del descans, poques ocasions i poc futbol. Només Erick Salguero enviaria una pilota al pal abans del pas pels vestidors.

Partit del Primer Equip Masculí a Balaguer // Sant Cugat F.C.

La segona meitat encara incrementaria l’assetjament del Balaguer, que topava una vegada i una altra amb la defensa efectiva del Sant Cugat. A diferència de les últimes jornades, aquesta vegada sí que la feina feta veuria aflorir els resultats merescuts. Ja a l’afegit, i amb els locals volcats a la desesperada a la cerca i captura del gol de l’empat, els santcugatencs aprofitarien un contracop perquè Mario Manso fes la sentència i assegurés els tres punts.

Amb aquesta victòria, el Sant Cugat se situa en 7ª posició al grup 2 de Primera Catalana amb 37 punts, a només dos de les posicions d’ascens a SuperLliga. La primera de les cinc finals que resten fins a final de temporada serà a casa dissabte 29 d’abril, a les 18h, contra la Guineueta (5è amb 39 punts, i últim equip que pujaria de categoria). El Jaume Tubau ha de ser, un dia més, una autèntica olla a pressió.

El Femení va patir la primera derrota de tota la Fase d’Ascens a Primera Divisió Nacional. Un cop dur per les de Nacho Casanova, que van perdre 4 – 2 contra el Cerdanyola en un derbi vallesà que va tenir absolutament de tot.

El partit començava amb molt respecte entre tots dos conjunts. Poc domini del joc i sí molt intercanvi de possessió a la zona mitja del camp. Tot va accelerar-se a partir del 26′ de partit. Una passada a l’esquena de la defensa local connectava amb Laura Sesé, que a la segona oportunitat enviava la pilota al fons de la xarxa per posar per davant al SantCu. Nou minuts després, però, el Cerdanyola empataria gràcies a una pilotada llarga que s’acabaria convertint en una passada en profunditat perfecta. I tres minuts després, al 38′, una pèrdua de pilota al mig del camp propiciava una transició ràpida local que acabava amb el 2 – 1 amb el que s’arribaria al descans.

Imatge del partit del Femení vs Cerdanyola // Sant Cugat F.C.

Una vegada passades per vestidors, les santcugatenques posarien una marxa més al partit. Al 62′, Ari Forment feia l’empat després d’un servei de cantonada. Semblava que el partit s’anivellava i fins i tot el Sant Cugat agafava un punt més de domini, però tot es torçaria als minuts finals. La mateixa Ari veia la segona groga al 81′, i dos minuts més tard, un rebot d’una falta directa favorable a les verdes acabava amb la pilota dins de la porteria de Houda. Les vermell-i-negres anirien a buscar l’empat a la desesperada, i això generaria els espais necessaris perquè en una ràpida contra, al 88′, el Cerdanyola sentenciès el matx.

Amb aquesta derrota, el Sant Cugat queda en 2ª posició amb 51 punts, a cinc de l’Igualada que només va poder empatar el seu partit. Queden sis finals per seguir lluitant pel somni de l’ascens. La primera, diumenge a les 18h a casa contra el Girona. L’equip us necessita a tots per aconseguir l’objectiu!

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat