Diumenge vam tornar a viure una jornada del tot emocionant a les files del Sant Cugat.

El Primer Equip Femení va guanyar 3 – 1 a l’AEM Lleida ‘B‘ en una nova una exhibició de futbol i treball en equip per superar un dels rivals més forts de la Fase d’Ascens. Tres gols a pilota aturada, tres gols a la sortida d’un servei de cantonada per sumar tres punts d’or en aquesta cursa aferrissada pel lideratge de la competició.

El partit arribava en un context on les lleidatanes eren l’únic equip que havia aconseguit guanyar a la ZEM Jaume Tubau aquesta temporada, i amb les de Nacho Casanova disposades a reclamar venjança. I així va ser des de bon inici. Al minut 8′, el primer servei de cantonada del que disposaven les vermell-i-negres va acabar al fons de la xarxa gràcies a una rematada de Lara Claramunt, que debutava com a titular. Amb l’1 – 0 al marcador, les locals tenien el domini de la possessió, tot i que les jugadores de l’AEM intentaven posar en perill la porteria de Houda. Deu minuts després, al 18′, jugada calcada que tornava a acabar amb la graderia del Tubau celebrant un gol, en aquest cas de Laura Sesé, que des del punt de penal va enviar la pilota a l’escaire de la porteria visitant.

Després del descans, les santcugatenques van saber mantenir en tot moment el partit controlat, empetitint les qualitats de l’AEM (que fins ahir eren segones a la classificació). Al 59′, Eli Romero (6 gols en 6 partits de Fase d’Ascens) s’engarregava d’engaltar una pilota morta dins l’àrea petita després d’un nou servei de cantonada per fer el 3 – 0.

I no va ser fins al 89′ de partit que les visitants farien el gol de l’honor.

Una victòria de prestigi pel Primer Equip Femení, que arriba a l’aturada de Setmana Santa amb 48 punts, segones a la classificació i a només 4 punts de l’Igualada, líder de la Fase d’Ascens. La tornada a la competició serà diumenge 16 d’abril, a les 16:30h, a camp de La Roca Penya Blanc Blava. Serà el final de la primera volta d’aquesta Fase d’Ascens.

Pel que fa al Primer Equip Masculí, el futbol va tornar a ser molt cruel amb els d’Oriol Alcázar. Empat 3 – 3 a camp de l’Horta en un duel on els santcugatencs van veure com se’ls hi escapaven els tres punts en els minuts finals.

La primera part va ser de poc domini de la possessió, molta pilota dividida a la zona central del camp i molt duel aeri. Poques ocasions clares de gol més enllà d’algun xut llunyà o centrada que mig s’enverinava. Després del descans, tot el que no havia passat durant els primers 45 minuts va començar a succeir sobre la gespa del Feliu i Codina.

Al 52′ de partit, Martí Garcia arribava abans que el porter rival a una passada en profunditat de Sergi Martínez, li picava la pilota per sobre des de la frontal de l’àrea per aconseguir el 0 – 1. Poc després, al 59′, recuperació de Mulero en zona de perill, passada a la frontal de l’àrea que Martí deixa passar per Antoni, que engaltava de primeres un xut molt potent i ajustat al pal de la porteria rival. Missió impossible pel dorsal ‘1’ de l’Horta i un 0 – 2 al marcador que prometia i molt. Però l’alegria duraria poc. Al 66′, una pilota morta dins l’àrea petita acabava amb els locals retallant distàncies.

Tot i això, el Sant Cugat tornaria a la càrrega i al 69′, Raül Manso apareixia com un coet a la frontal de la petita per executar una rematada de cap magistral i enviar el servei de cantonada al fons de la xarxa. Amb el 1 – 3, semblava que als locals se’ls hi feia molt costa amunt el partit, però a la jugada immediatament següent, centrada lateral des de la dreta de l’atac de l’Horta, rematada de cap i 2 – 3 al marcador. Un matx completament boig que els d’Oriol Alcázar intentaven mantenir sota control. Així semblava fins que al 83′, una centrada des de l’esquerra molt tensa acabava amb una nova rematada de cap, potentíssima, que entrava per l’escaire de la porteria de Guillem Nadal.

L’empat deixa el Primer Equip Masculí amb 33 punts i a la 8ª posició del grup 2 de Primera Catalana. Ara, les posicions de SuperLliga estan a 3 punts. La lluita per l’ascens està sent i serà d’allò més emocionant fins a final de temporada, amb 6 equips disputant-se 2 places (la 4ª i la 5ª). La tornada a la competició serà dissabte 15 d’abril, a les 18h a la ZEM Jaume Tubau contra l’Unificació Llefià (6è amb 36 punts). Enfrontament clau per tornar a presentar candidatura per estar al Top5 de la taula.

El partit el podeu veure sencer al canal de Twitch de l’Horta.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat