El Primer Equip Femení va empatar 2 – 2 contra el Girona a Montilivi. Un resultat que deixa amb un regust agredolç el conjunt vermell-i-negre, però que més enllà del repartiment de punts, els 90 minuts van convertir-se en una autèntica festa futbolística i reivindicativa.

L’escenari del partit, Montilivi, va acollir 900 persones a les graderies que van gaudir d’un duel de tu a tu entre dos equips que lluitaran fins a l’última jornada per l’ascens a Primera Divisió Nacional. Les de Nacho Casanova van fer una primera part deliciosa sobre la gespa natural del temple gironí, i a la segona van aconseguir refer-se de dos gols consecutius del Girona per acabar tocant amb la punta dels dits la victòria final.

Graderia de Montilivi durant el partit. // Sant Cugat F.C.

El partit arrencava amb molt respecte entre tots dos conjunts, però amb les santcugatenques dominant la possessió i pressionant a dalt les rivals. Al minut 19′, un servei de banda llarg d’Ari Forment acabava a peus d’Eli Romero que, a la frontal de la petita, decidia fer una passada enrere per Cris Albella. Instal·lada a la frontal de l’àrea, la mig centre del SantCu (quin partidàs) engaltava de primeres un xut directe a l’escaire per fer el 0-1. Deliri a la graderia, plena d’aficionades i aficionats que havien pujat des de Sant Cugat a animar les seves jugadores. Fins al descans, el SantCu va gaudir de les millors accions de perill, però no va aconseguir ampliar al marcador.

A la represa, el Girona sortia amb 3 canvis i amb un canvi de sistema que va aconseguir anivellar el partit. Sense ocasions clares de perill, els acostaments locals eren majors que els de les de Nacho Casanova. I en una jugada aïllada arribaria l’empat. Al 69′ de partit, un servei de falta lateral s’enverinava i es convertia en un golàs per l’escaire on la portera Houda no podia arribar-hi. Amb la força de la graderia a favor, dos minuts després (al 71′), un servei de cantonada local acabava amb una rematada de cap a la frontal de la petita que acabava al fons de la xarxa.

Lluny d’abaixar els braços, les vermell-i-negres van treure l’orgull i el futbol i al 77′, una ràpida triangulació en poc espai acabava amb Eli Romero engaltant un xut des de la frontal que entrava, també, per l’escaire de la porteria gironina.

https://twitter.com/eli_romeroperez/status/1632424500573753345?s=20

Amb l’empat a 2, tots dos equips van anar descaradament a buscar la victòria. Qui la va tenir més a prop va ser el SantCu, amb un xut d’Ari Forment que tocava el travesser i botava pràcticament sobre la línia de gol.

https://twitter.com/SantCugatFC/status/1632362450749194240?s=20

Amb el xiulet final, alegria i un punt d’amargor per no haver aconseguit els tres punts. Així ho valoraven a peu de gespa el tècnic del Primer Equip Femení, Nacho Casanova, i la capitana Eli Romero:

https://twitter.com/SantCugatFC/status/1632690743981555715?s=20

Aquest resultat fa que el SantCu quedi en quarta posició de la Fase d’Ascens, amb 38 punts (empatades precisament amb el Girona). Diumenge 12 de març, a les 16h, visita al camp del Porqueres, un dels equips més durs de la categoria.

Abans del partit, les capitanes de Girona i Sant Cugat van llegir el manifest per commemorar el 8M, Dia Internacional de la Dona.

Des del Sant Cugat F.C. volem agrair al Girona F.C. que obrissin les portes de Montilivi per disputar aquest partit de la 2ª Jornada de la Fase d’Ascens a Primera Divisió Nacional. Donar rellevància al futbol femení és una obligació de tots i cadascun dels actors del panorama esportiu de Catalunya, i dies com aquests serveixen per continuar fent passes endavant. Agrair al club gironí les facilitats i el tracte dispensat durant tota la jornada, tant a l’equip com als aficionats desplaçats. Com a entitat, el SantCu seguirem gaudint de les nostres futbolistes i lluitant per fer més gran el futbol femení.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat