El Sant Cugat F.C. és un club compromès i amb una clara missió social. El futbol és una eina perquè nens i nenes, nois i noies i també adults puguin practicar esport i tinguin una vida el més saludable possible. Aquest és un privilegi que tenim la gran majoria de nosaltres. Ara bé, arreu del planeta hi ha milions i milions de persones que no poden gaudir d’aquestes oportunitats.

Per això, de la mà de l’Associació Egala, del 12 al 21 de febrer, una expedició vermell-i-negra viatjarà a Boulembou, al Senegal. Allà s’hi obrirà la primera Escola de Futbol del Sant Cugat a l’Àfrica.

Igualtat d’oportunitats i inclusió
L’escola té un únic objectiu: que tots els nens i nenes de la regió puguin entrenar i jugar a futbol amb les millors condicions possibles. I una particularitat imprescindible: la igualtat d’oportunitats entre noies i nois. El Senegal és una regió majoritàriament musulmana, i sovint les dones continuen sense tenir els mateixos drets i privilegis que els homes. Per això, el requisit que ha posat el Sant Cugat i l’Associació Egala per tirar endavant aquest projecte és que totes les nenes que vulguin jugar a futbol puguin fer-ho sense cap mena de recança. A més, l’altra condició és que tots els participants de l’escola de futbol estiguin degudament escolaritzats.


Èxit total d’inscripció

Amb les dades proporcionades pels entrenadors locals, s’han apuntat a l’Escola 156 nenes i 167 nens. Xifres sorprenents que des del Sant Cugat celebrem. La delegació del SantCu i l’Associació Egala s’encarregarà d’ensenyar diferents mètodes d’entrenament perquè els participants millorin les seves habilitats i coneixements futbolístics.

Pel que fa al material que s’utilitzarà, pràcticament tot es comprarà a l’arribada a Dakar, capital del Senegal. Eminentment equipament esportiu com pilotes, xinxetes i altres complements per a realitzar els entrenaments.

Camp de futbol improvitzat a Boulembou. // Marta Guixeras


Història de solidaritat

Ja fa 10 anys que el SantCu va emprendre el primer viatge cap a l’Índia, on de la mà de la Fundación Vicente Ferrer es va muntar una escola de futbol inclusiva i solidària a la regió d’Anantapur. Fins allà s’hi van dur coneixements i maneres de gaudir de la pràctica de l’esport. També material per poder dur-lo a terme.

A més, el Sant Cugat va ser un dels clubs pioners a l’hora de crear un equip de futbol femení, que a dia d’avui ja compta amb més de 50 anys d’història.

Si voleu seguir el dia a dia del viatge a Boulembou, ho podreu fer a través del perfil de Twitter i Instagram de l’Associació Egala i del Sant Cugat.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat