El Sant Cugat F.C. va organitzar aquest dimecres el Partit Mixt per la Igualtat. El principal acte previ al 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Les i els jugadors dels Primers Equips del club van barrejar-se per disputar un partit a la ZEM Jaume Tubau. Més enllà del resultat, que va ser de 4 – 1 favorable a l’equip que vestia amb la samarreta local, l’objectiu del matx era demostrar que a l’esport i a la vida el respecte i la igualtat entre gèneres és imprescindible.

El President del Sant Cugat, Llorenç Santasusagna, va presidir el partit. Abans del xiulet inicial, les autoritats presents van dedicar unes paraules de suport a la iniciativa del Sant Cugat. L’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, advertia que “la violència masclista no és només l’assassinat, sinó tots aquells insults i assetjaments diaris, també en el món de l’esport. Tots i totes hem de dir que ja n’hi ha prou”.

El President de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, assegurava que “aquestes campanyes com la del Sant Cugat són molt positives pel futbol femení i pel seu creixement”. I afegia Soteras que “la FCF seguirà estant al costat del futfem perquè la violència masclista s’acabi d’una vegada per totes”.

També es va llegir el manifest conjunt de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport. Ho va fer la directiva responsable del futbol femení, Mari Carmen Torres, que destacava que “el món de l’esport referma el compromís amb la llibertat i la garantia de les dones a tenir seguretat, integritat física i psicològica, també el dret a la salut, a l’educació i a la llibertat per la participació social i política en tots els àmbits del dia a dia”.

El Partit Mixt per la Igualtat és una iniciativa absolutament pionera a tot Catalunya. Cap altre club de futbol fa un esdeveniment com aquest.

Des del Sant Cugat F.C. insistim en la política de TOLERÀNCIA ZERO contra qualsevol actitud masclista, dins i fora dels terrenys de joc.

Agraïment especial a tots els nostres patrocinadors per acompanyar-nos en aquesta campanya i fer-nos costat en el dia a dia.

#SomVermelliNegres
#SomelSantCugat