Els primers equips masculí i femení dels dos equips santcugatencs s’han enfrontat en la segona edició del Partit Mixt contra la Violència de Gènere

La segona edició del Partit Mixt Contra la Violència de Gènere, que organitza el Sant Cugat FC coincidint amb el Dia Internacional contra la violència masclista, s’ha disputat aquest dilluns 25 de novembre a la ZEM Jaume Tubau, amb gairebé un centenar d’assistents.

Si en la primera edició es van enfrontar els primers equips masculí i femení del SantCu, enguany s’han enfrontat un combinat dels primers equips vermell-i-negres contra un combinat dels primers equips del CFU Mira-sol Baco. També s’ha pogut veure paritat en l’arbitratge, i és que les dues àrbitres assistents han estat dones. Aquesta iniciativa pionera té com a objectiu reivindicar el seu rebuig contra la violència masclista i fer un pas més cap a la igualtat de gènere per tal d’acabar amb aquesta xacra social. Els assistents han pogut gaudir d’un matx molt entretingut i amb bon grapat de gols, 3 a 5 a favor dels mirasolencs, amb més encert de cara porteria, tot i que en aquest partit el resultat era el menys rellevant.

A la prèvia d’aquest partit per a la igualtat, que ha tingut com a eslògan “Derrotem la violència masclista”, Mari Carmen Torres, directiva responsable del futbol femení del Sant Cugat FC i mare d’aquesta iniciativa, ha llegit el manifest institucional de la Generalitat de Catalunya per erradicar la violència de gènere.

El partit ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat; Albert Montull, directiu de la Federació Catalana de Futbol, i dels presidents del Sant Cugat FC i CFU Mira-sol Baco, Llorenç Santasusagna i Joan Salabert. En els parlaments, Ingla ha destacat que aquesta “és una iniciativa pionera”, i que “ha reunit dues entitats importants de la ciutat”.

El partit ha estat retransmès en directe per TV Sant Cugat. Recupereu-lo fent clic aquí.