Sant Cugat ha viscut el seu primer partit de futbol mixt amb la mira posada en la lluita contra la violència masclista, i ho ha fet de la mà del Sant Cugat FC. El Partit per la Igualtat ha agrupat prop de 250 persones a les graderies de l’estadi Jaume Tubau, un matx que ha acabat en empat a 3 entre l’equip blanc i l’equip lila. La nedadora de natació sincronitzada i santcugatenca Gemma Mengual ha estat l’encarregada de llegir el manifest abans del partit.

Poc després de les nou de la nit, ambdós equips, formats per nois i noies dels dos sèniors del SantCu, han saltat a la gespa amb ganes de donar un bon espectacle i demostrar que poden jugar plegats sense cap problema. Un partit, a més, que ha comptat amb l’arbitratge de luxe de la primera tripleta arbitral femenina que va xiular un partit de Tercera Divisió: Ainara Acevedo, Ylenia Sánchez i Matilde Estevesla.

La directiva del club Mari Carmen Lameiras, encarregada de la secció de futbol femení, ha manifestat que és una idea que el club ja tenia al cap des de feia un any. Lameiras s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat i ha reivindicat la necessitat que els grans clubs també portin a terme iniciatives d’aquesta mena. Preguntada per la possibilitat de repetir l’experiència, ha apuntat: ‘És una possibilitat. Fins i tot ens podríem plantejar estendre-ho a altres clubs, o convidar-los a participar en una mena de torneig. Ja ho mirarem’.