El Sant Cugat FC inaugurarà el proper dimarts una exposició que recollirà material gràfic sobre els més de 100 anys de la història del club. Es tracta d’un material que ja va sortir a la llum amb motiu de l’exposició del centenari que va tenir lloc fa dos anys a la Casa de Cultura, i que ara arribarà a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. La mostra es podrà veure del 19 de juny al 28 de juliol.

En aquest espai es podran veure els inicis del club, al 1916, i la seva evolució a través de la seva gent i els seus camps de futbol, des de el del ‘Tío Malo’ fins al de Coll Favà, passant pel del Monestir i el de la Rambla del Celler.

L’origen del club es remunta a principis del segle XX, quan un grup de joves de la ciutat van decidir imitar els treballadors anglesos, que van organitzar un Country-club per practicar esport. Els santcugatencs es van decidir pel futbol, que ja estava de moda a Europa, i van comprar per uns cèntims la primera equipació vermell-i-negre.

Així, l’exposició recull aquest moment però també els difícils anys de la guerra civil, quan tant el club com la ciutat van canviar de nom, la postguerra, els històrics ascens a 3a divisió de finals dels 50 i dels 80, i l’evolució cap a un club internacional i solidari dels darrers anys, amb el projecte del Campus Sant Cugat-Índia.