Un dels objectius que ens plantegem com a club és posar el nostre gra de sorra en acabar amb la visió del futbol com un esport exclusivament masculí. És obvi que històricament a les noies no se les ha incentivat en la pràctica d’aquest i altres esports, i revertir la tendència és una feina que ens pertoca a clubs, jugadors i jugadores, famílies, etc.

Dignificar el futbol femení no és una feina fàcil, tenint en compte que l’atenció mediàtica està centrada en la vessant masculina i l’esport d’elit. No és una tasca a curt termini, però tal com ens demostren països com Suècia o Alemanya, on les llicències femenines superen les 100.000, és una fita assumible i necessària.

El SantCu disposa de 98 fitxes per a jugadores, fet que ens situa com el 10è club català (dels 800 que tenen seccions femenines) amb més llicències per a noies. Actualment, disposem de 6 equips, amb mínim un a cada categoria del futbol femení. És la nostra petita aportació (i que volem millorar) en una lluita que cal que continuï ben viva en els propers anys.

[Article d’opinió publicat originalment al TOT Sant Cugat]