Durant el mes de febrer en els entrenaments del SantCu, i en alguns partits, hem pogut veure la figura d’un noi japonès amb un traductor, una llibreta i una càmera observant diferents equips del club en el seu dia a dia. És en Shinnosuke Yokoyama, un entrenador japonès que ha vingut a Catalunya a ampliar els seus coneixements futbolístics i ha escollit al Sant Cugat FC com una parada en el seu procés d’aprenentatge.

Des del Sant Cugat FC hem volgut parlar una estona amb ell per conèixer el seu rol com entrenador al Japó i intercanviar algunes impressions sobre el que ha viscut aquest Febrer al SantCu.

P: Bona tarda Shinnosuke, abans de res, parla’ns una mica de tu.

R: Bé, el meu nom és Shinnosuke Yokoyama, tinc 26 anys i actualment estic treballant com entrenador al Japó. He vingut aquí perquè vull experimentar la cultura futbolística d’un altre país. Veure com s’entrena, els conceptes que s’hi treballen… Adquirir coneixements per poder aplicar-los al meu país.

P: Per què has escollit venir a Catalunya?

R: Sempre m’ha interessat el futbol europeu, la cultura futbolística d’Espanya i Catalunya em sembla molt interessant i per això m’he decidit finalment a venir. És apassionant.

P: Quina és la teva experiència com a entrenador?

R: Al Japó porto un equip d’alevins i un d’infantils. Tot i que també he treballat com a entrenador de cadets i m’agradaria poder portar un equip de juvenils. També he sigut entrenador de porters.

A nivell competitiu aquest any el meu equip infantil ha guanyat un torneig de la nostra ciutat i amb l’equip cadet l’any passat vam treure grans resultats, però no vam poder aconseguit cap títol.

P: Què t’ha semblat la teva experiència al SantCu?

R: El Sant Cugat em sembla un gran club. Tothom és molt obert i molt amable, diversos entrenadors han estat sempre disposats a ajudar-me i a contestar les meves preguntes. Les instal·lacions són molt bones, dos camps de futbol, els vestidor… Es pot treballar molt bé aquí. A més, el nivell d’entrenadors és molt alt, en saben molt. Els cossos tècnics dels diferents equips que he vist són molt bons, al club on sóc al Japó no tenim a tants entrenadors per equip, normalment hi som dos o tres i prou. El Sant Cugat m’ha semblat un molt bon club formador, m’agradaria poder seguir aprenent aquí més temps.